Bach Bloesems

Wat zijn Bach Bloesems?

Bach Bloesem Remedies zijn essences gemaakt van de bloesems van verschillende planten, struiken en bomen. De trillingen van de bloesems werken op de trillingen van onze emoties waardoor deze weer in balans worden gebracht. Dr. Bach was van mening dat je bij ziekte niet zozeer naar de aandoening zelf moet kijken, maar juist naar de persoonlijkheid van de mens en hoe deze reageert op het ziek zijn. Door de emoties weer in balans te brengen is de patiƫnt beter in staat om met de ziekte om te gaan.

Wie was Dr. Bach?

Dr. Bach was een arts in Londen die, uit ontevredenheid met de symptoombestrijding van de reguliere geneeskunde, ging werken in een homeopathisch ziekenhuis. Hij voelde zich hier beter op zijn plek omdat men binnen de homeopathie niet klachtgericht behandelt, maar juist kijkt naar het individu. Tijdens een reis naar Wales plukte hij de bloesems van Impatiens en Mimulus en maakte er preparaten van. Hij gebruikte ze zelf en merkte meteen resultaat. Dit sterkte hem in zijn overtuiging dat de oplossing voor harmonie in de natuur te vinden was. Dit was het begin van zijn zoektocht naar de bloesemremedies.

Werkt het ook bij katten?

Onze emoties worden geregeld in een deel van onze hersenen dat het limbisch systeem wordt genoemd. Het is het oudste deel van de hersenen en alle zoogdieren, ook katten, hebben het limbisch systeem. Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt overduidelijk dat ook dieren emoties ervaren.

Ook bij katten kunnen de emoties, door allerlei omstandigheden of gebeurtenissen, de emoties uit balans raken. Denk alleen al aan asielkatten die in een omgeving geplaatst worden waar zij niet of nauwelijks hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen en gedwongen zijn om met andere katten samen te leven. Bloesemremedies kunnen een bijdrage leveren aan herstel van de emotionele balans waardoor katten beter in staat zullen zijn om met de situatie om te gaan.

-DSCN1368

Erika Mouthaan – De Meern – erika@katengedrag.nl

Share This