Ieder van de 28 Bach Bloesems werkt op een bepaalde emotie. In mijn blog zal ik ze één voor één bespreken en daarbij uiteraard een vertaling maken naar katten.

mensen

Agrimony is de aangewezen Bach bloesemremedie voor mensen die harmonie het allerbelangrijkst vinden. Ze gaan conflicten uit de weg en zullen altijd een masker van vrolijkheid dragen. Op de vraag hoe het met ze gaat is het antwoord steevast ‘goed’. Ze praten niet over hun zorgen en problemen en vinden het heel moeilijk om emoties als verdriet, angst en boosheid te uiten. Als afleiding zoeken ze actief de gezelligheid op. Het verbergen van hun problemen kost energie, waardoor de innerlijke kwelling nog groter wordt.

Omdat ze niet om kunnen gaan met hun emoties zoeken ze vaak een manier om hun gevoelens te dempen. Hierdoor zijn ze vaak verslavingsgevoelig.

katten

Als we dit vertalen naar katten kan Agrimony helpen bij katten die te lief en te vriendelijk zijn en nooit voor zichzelf opkomen. Ze houden niet van spanningen en conflicten in huis en trekken zich dan terug. Bij voorkeur via het kattenluik naar buiten, maar als dat niet kan kruipen ze binnen weg in een hoekje. Als er veel spanningen in huis zijn – ook tussen de mensen in huis onderling! – kunnen deze katten er chronisch gestrest door raken. In deze situaties is het niet alleen belangrijk om de kat te helpen met Agrimony, maar ook om de problemen bij de mensen op te lossen.

 

De verslavingsgevoeligheid kan zich bij katten uiten door o.a. het kaallikken van de huid. Door het likken komen er endorfinen vrij die een prettig en geruststellend gevoel geven. Na verloop van tijd vermindert dit effect en gaat de kat steeds meer likken om dat fijne gevoel weer op te wekken. Ook bij stereotiep gedrag als staartjagen kan Agrimony helpen.

Share This